dinsdag, januari 23, 2007

Thijs bij de politie

Binnenkort op Youtube; Misdaad Gezocht. Een Peter R. de Vries achtige televisie serie geregisseerd door Marjon Lukje waarin Thijs de boef speelt! Een van de politie-agenten wordt gespeeld door Ivo die tijdens de draaidagen liet zien dat hij de potentiële held van Nederland is...

22 januari

Vandaag heb ik de laatste nog onbekende les op m'n rooster gevolgd. Een schildersles onder leiding van J.Mendenhall (wat z'n voornaam is is me tot nu toe nog een raadsel). Omdat ik ervan uitging dat het deze eerste les een introductie praatje was had ik geen verf enzo meegenomen. Je raadt het al.. we gingen schilderen. Lekker dan. Omdat ik echt geen zin had om al m'n kleurtjes weer opnieuw te kopen besloot ik de nog ontbrekende kleuren gele oker en cobalt blauw te kopen, en omdat je niet zonder kan een tube titanium wit. In deze lessen laat mr. Mendenhall ons helemaal vrij in wat we doen. Als je verder wil met je eigen werk mag dat en gaat ie je begeleiden en voor degenen die hun 'kijk-en schildersskills' willen verbeteren zal er elke les een model aanwezig zijn om naar te werken. Omdat ik m'n eigen shizzle dus niet bij me had besloot ik het model te schilderen en ik kan je vertellen dat dat een regelrechte ramp is met alleen gele oker en cobalt blauw. Wat 'n kutkleuren. Gelukkig laat Thijs zich niet zomaar uit de weg slaan en heb ik uiteindelijk toch een fraaie studie afgeleverd al zeg ik het zelf. De les duurde 6 uur, een verademing in vergelijk met schilderslessen op Minerva die maar 3 uur duren. Omdat de schoolbus pas 2 uur na dat de les was afgelopen vertrok (waaróm?!) vroegen Brian en Jimmy (die met z'n onderbroek) of ik mee ging een pilsje drinken. Dat klonk me als Beethoven (goeie muziek) in de oren en ze namen me mee naar toffe bar waar ik een Heineken heb besteld voor 4 dollar. Can you believe it. In de gezelligheid vergaten we de tijd en hebben we de schoolbus op 2 minuten gemist. Jimmy ging terug skateboarden en Brian en ik zijn maar met de BART teruggegaan. Brian is trouwens een onwijs toffe peer van 29 die nu net met z'n eerste jaar printmaking bezig is, en hij heeft een snor die ik ook wil als ik 29 ben. Foto volgt later ongetwijfeld. Dat was 'm weer voor vandaag. Niet heel schokkend nieuws maar dan weten jullie in elk geval dat ik nog leef. Morgen en woensdag ben ik vrij en ga ik lekker met m'n huiswerk bezig. See you later.

zondag, januari 21, 2007

De afgelopen week. Lessen enzo.

De afgelopen week heb ik dan eindelijk maar toch (het lijkt echt alsof ik hier al een hele tijd zit) m'n eerste lessen gehad. Veel introductie dingen enzo, maar voor elke les een pak opdrachten waar je zo een week mee zoet bent. Ik denk niet dat het veel mensen echt boeit wat er precies in die lessen gebeurd maar ik wil docent Chris Brown er even uitlichten. Omdat ik in hem eigenlijk de persoon zie waarom ik hier gekomen ben. Brown is eerlijk en recht voor z'n raap. Hij is hier om je wat bij te brengen en dat krijg je alleen maar voorelkaar door veel te doen, veel naar anderen te kijken en constant met je werk bezig te zijn. Hij verwacht dat je op tijd komt en 3 keer niet op komen dagen betekent dat je op kan rotten en niet weer terug hoeft te komen (bij alle docenten zo trouwens). Hij Hij stelt een zeker niveau vast waar hij vindt dat zijn studenten aan moeten voldoen. Als je nog serieuze problemen hebt met de 'basisdingen' zijn er andere lessen waar je in dat opzicht meer kan leren en hij hoeft niet 2 lessen doorelkaar te geven. Kortom ik kan me helemaal vinden in die man en ik verwacht dat ik hier het meeste ga leren. De toekomst zal het uit gaan wijzen. Verder beginnen de avonden hier steeds toffer te worden en merk je toch wel dat iedereen hier achter gesloten deuren een pilsje drinkt en er een paar lui zijn die dan extreem grappig kunnen doen. Zo hebben we hier Jimmy die een spelletje heeft verloren en overtuigend de consequenties aanvaart.